VAN / BAHÇESARAY - Hakkıbey Borsa İstanbul Erkek Yatılı Bölge Ortaokulu

Nis

Baharın gelişi ve havanın ısınmasıyla okulumuzda öğrencilerimiz yemeklerini açık havada keyifle yediler.

Nis

Okulumuz bahçesinde düzenlenen "23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı" öğretmenlerimiz ve öğrencilerimiz tarafından hazırlanan gösterilerilerin sergilenmesi ve şiirlerin okunması ile coşkulu şekilde kutlandı.

Emeği geçen öğrencilerimize ve öğretmenlerimize teşekkür ederiz.

Mrt

Okulumuzda 18 Mart Çanakkale Zaferini ve Şehitlerini Anma Programı düzenlendi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan törende başta Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, vatanı için çarpışmaktan ve ölmekten çekinmeyen bütün askerlerimizi; şiirlerle, türkülerle, oratoryo gösterileriyle andık.

Mrt

12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü nedeniyle okulumuzda tören yapıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan program, günün anlam ve önemini belirten konuşmayla devam etti. Ardından öğrencilerimiz şiirler okudu.

"Allah bir daha bu millete bir İstiklal Marşı yazdırmasın!"

Mehmet Akif ERSOY

Mrt

OKULUMUZ VAN'DA DÜZENLENEN HALK OYUNLARI YARIŞMASINDA.

Okulumuzda yangın ve acil durum tatbikatı gerçekleştirildi.

Yangın alarmının çalmasıyla tüm öğrenciler sınıfları boşaltarak okul bahçesinde toplandı.

Olay yerine gelen İtfaiye ekibi yangında mahsur kalanları tahliye etti.Daha sonra öğrencilere acil bir durumda nasıl hareket etmeleri gerektiği,yangına ilk müdahalenin nasıl yapılacağı anlatıldı ve yangın söndürme cihazları hakkında bilgiler verildi.

Yangın söndürme işleminin ne şekilde yapıldığını gören öğrenci ve okul personeline itfaiye ekiblerince pratik yaptırılarak öğrenme fırsatı sunuldu.İlgi ve heyecanla karşılanan tatbikat başarı ile sona erdi.

Okulumuz Özel Eğitim öğrencileriyle uçurtma şenliği düzenlendi.

Subaşı piknik alanında yapılan pikniğin ardından öğrencilerimiz uçurtmaları ve mutluluk dolu gülüşleriyle gökyüzünü süslediler.

Mrt

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremlerden etkilenen vatandaşlar için ülkemiz geneli başlatılan yardım kampanyalarına okulumuz öğrencileri de kayıtsız kalmadı.

Öğrencilerimiz de okul genelinde kampanya başlatıp bağışta bulundular.Harçlıklarıyla biriktirdikleri paralarla yardım kampanyasına destek olan öğrencilerimiz toplanan paraları okul müdürümüze teslim ettiler.

Bu anlamlı davranışlarının yanı sıra dualarının depremzedelerle olduğunu belirtip  iyi temennilerde bulundular...

Kas

OKULUMUZ ÖĞRETMENLERİNDEN GÜRKAN SERVİ, SONGÜL ÇELİK, KADER ALGAN VE EMİR YAVUZER'İN HAZIRLAMIŞ OLDUĞU 29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI PROGRAMI KONFERANS SALONUNDA BÜYÜK BİR COŞKUYLA KUTLANDI.